Farmasi prim sisteminde kazançlarınız, seviyenize ve o ay ki sattığınız ürün miktarına göre değişmektedir. Ekibinizden prim kazanabilmeniz için, aktif bir şekilde sistemi kullanmanız gerekir. Söz konusu primin ödenebilmesi için, faturalarının zamanında ödenmesi gerekir. Geçmiş borcu olan danışmanların o ay ki primi Farmasi tarafından saklanır ve bir sonraki ay ödenir.

Prim ödemeleri her ayın 20 sinde yapılmaktadır. Stopaj ödemeleri ise her ayın 25’inde ödenmektedir. Prim ödeme günü hafta sonuna geldiğinde ise, önümüzdeki ilk iş gününde ödenir. Ödemeler üyelerin banka hesaplarına yapılmaktadır. Örnek vermek gerekirse, Mart içinde hak ettiğiniz prim Nisan ayının 20 sinde yapılmaktadır. Tüm farmasi prim hesaplamaları KDV düşürüldükten sonra yapılmaktadır. Yapılacak prim ödemeleri %20 oranında gelir vergisi kesintisine uğramaktadır.

Farmasi prim sistemin de kazancınız, aldığınız unvanlara göre değişmektedir. Direktörlük unvanı en çok prim kazandıran ve en yüksek seviyelerden biridir. Bu unvanı hak etmek için 12 ay içerisinde kişisel veya grubunuzla birlikte 5 kez aralıklı veya üst üste 18000 TL puan %21 seviyesine ulaşmanız gerekmektedir. Aktiflik şartlarını yerine getiren girişimciler 5. ayın sonunda direktörlük kariyerine ulaşmış olur. Tekrarlanmaması durumunda direktör unvanı düşürülür. Direktör prim alabilmesi için grubunun altındaki en üst seviye ile kendi seviyesi arasında 6000 (Taban %11) TL puan farkı gerekmektedir.

Farmasi Prim Alma Şartları

Farmasi prim sistemi ile olduğunuz kampanya ayı içerisinde kişisel veya ekibiniz ile en az 18000 TL puan tutarında alışveriş yapan girişimciler %21 müdür unvanını kazanır. Tüm %21 prim almak isteyen üyeler de 6000 şartı aranmaktadır. İlk defa %21 seviyesine ulaşan danışmanlara müdür unvanı verilir. 6000 şartının yerine getirilmesi için en yüksek seviye ile arasındaki farkın 6000 olması gerekir. En yüksek seviyenin tabanı ise %11 seviyesidir. 6000 farkı oluşturamayan adaylara sanal unvanı verilir. Prim alabilmek için tüm unvanlarda aktif kayıt ve katalog alım şartlarını yerine getirmesi gerekir. Satış oranlarını arttıran üyelere, farmasi tarafından hediyeler de gönderilir.

Kazanılan Primlerin Hesaplanması

Farmasi prim hesaplamaları sizin kişisel siparişleriniz ve eklediğiniz alt üyelerin siparişleri sonucu kazandıkları TL puanlar esas alınarak yapılmaktadır. Bu hesaplamaları açık bir dille anlatmak gerekirse;

Kişisel ve alt üyelerinizin toplam sipariş tutarları 400 TL puan ise 500 TL puanın altında kaldığınız için prim alamazsınız. Kişisel ve alt üyelerinizin toplam sipariş tutarları 600 TL puan ise %3 (girişimci) prim grubuna girdiğiniz için prim alırsınız. Şayet kişisel ve grup olarak toplam satış tutarı 1500 TL puan ise %7 (girişimci) prim grubuna girer ve prim alma hakkına sahip olursunuz. Diğer bir hesaplama ise kişisel ve grup olarak toplam satış tutarı 4000 TL puana ulaşınca gireceğiniz prim grubu %11’dir(lider). Bu şekilde %15-üst lider, %18-yönetici ve %21-müdür, direktör, altın, platin, zümrüt, elmas,… yükselen prim grupları ve kariyerleri ile kazançları vardır. Sonuç olarak prim oranınız grubunuzdaki diğer üyelerin satış potansiyeline göre değişmektedir. Fakat her zaman çalışanın daha çok kazandığı bir sistemdir. Örneğin alt üye çok çalışarak üstündeki sponsorundan daha fazla kazanç elde edebilir.

Primler hesaplanırken %18 kdv ve %20 stopaj tutarları düşülür. Ürün bedeli, ödenmiş faturalar üzerinden hesaplanır. Direktör seviyesine ulaşan üyeler aktiflik şartlarını yerine getirerek pirim alma hakkına sahip olurlar. Farmasi danışmanlarının aynı ürünleri içeren başka firmalara veya kurumlara tavsiye etmeleri, ürün hakkında bilgi vermeleri yasaktır. Farmasi prim sisteminin temel amacı, girişimcinin haklarını korumak ve kazanılmış olan tutarları zamanında ödemektir. Sistem, tamamen üyenin kazandığı primleri hesaplamak amacı ile kurulmuştur. Aynı zamanda bireysel başarı hesaplarında doğruluk payı ve danışmanların hak ettiği kazançlar güvence altına alınmıştır. Satışlardan kazanılan ücretler girişimcilerin unvanına ve altında çalışan ekip arkadaşların satış oranlarına göre değişmektedir. Farmasi sayesinde birçok insan hayallerini gerçekleştirmiş ve kendine yüksek tutarlarda kazançlar elde etmiştir.

[]
1 Step 1
Katalog İstiyormusunuz
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right